Linus Svenning

Heter en kille som nu kommer att göra sin debut i melodifestivalen med låten 'bröder'' som handlar om sin avlidne storebror. Tror att detta kommer bli has genombrott och hoppas på det! Kollade in Youtube och shiit vilken röst! Rysningar kom som på rad till den killen alltså. Ta en titt in du också! En kille med denna rösten som Linus är värd att bli hörd och få producera eget.
 

Highlight

Många undrar hur man använder en highlighter, även jag då jag är helt kass på att sminka mig själv!  Jag hittaden en bild på nätet som visar rätt bra hur du skuggar ditt ansikte snyggt! Det du vill fokusera på är att ansiktets högsta punkter ska fångas i ljuset. Dvs:

- Kindbenens högsta punkt.
- Mitt på Näsbenet.
- Precis nedanför ögonbrynet.
- Ögats inre vrå

Man får helt enkelt prova sig fram med vad som passar just sitt egna ansikte. Men man kan utgå från bilden nedan och sedan ändra om lite beroende på vad ditt ansikte passar i. 

En viktig sak när du skuggar ditt ansikte är att man inte använder sig av ett för rött puder. Man ska försöka hålla sig till ett puder som drar åt gult eller asktonat – beronde på hur din ansiktsfärg är. Men som sagt, det får inte vara åt det rödtonade hållet.

 


Being judged



The standard!




Jag vill leva.

 
Lätt den bästa reklamen på tv just nu och kanske genom tiderna? Skildrar Sverige i dess bästa områden och naturer tillsammans med den mäktigaste mannen inom Sveriges fotbollshistoria genom tiderna. En svensk mäktig man inspirerar oss av svenska mäktiga bilar. Zlatan passar in så grymt bra i reklamen och han är den som verkligen får reklamen att leva och finna mystiken med sin dialekt och manlighet.
 Vad tycker ni om reklamen?

Longing for summer

When summer
 
When summer by jennifereriksson featuring high-waisted denim shorts

When its cold outside

Hot in black
 
 

Kärlekshandtag

Hur gör man för att bli av med kärlekshandtagen?
Den frågan ställer jag mig själv och förmodligen många av er där ute också. Det är oftast kärlekshandtagen som speciellt vi tjejer har problem med och vill bli av med, vilket inte är så konstigt då tjejer har lite mer fett på detta stället än vad killarna har. Det som då är tråkigt är att man inte kan punktförbränna utan man får tänka på några saker runt om kring så kommer problemet att lösa sig mer och mer för varje vecka och dag som du anstränger dig. 4 punkter som du bör tänka på är:

- Ha en god kosthållning.

- Träna 3-4 gånger veckan.

- Promenera, cykla, gå i trappor och vardagsmotionerna så mycket du kan.

- Försök att sova ca 7,5 timmar

Kost
Försök att undvika: Snabba kolhydrater som tex. socker, glass, pasta, potatis, vitt ris, bröd, godis, snabbmat mm.
Ät mycket/mer av: Fisk, fågel, kött, ägg, keso, kvarg, ost, sallad, quinoa, råris, grönsaker, bär, naturella nötter, kokosolja, olivolja, avokado, frön mm.

Träning
Det spelar inte en sån stor roll vad du tränar de 3-4 gångerna i veckan utan det som spelar roll är att du rör på dig. Vill man träna kondition så förbränner man mycket energi och förbättrar din kondition. Man kan använda sig av ex crosstrainer eller fri löpning. Vill du träna styrka så tränar du upp musklerna och det gör så att du stramar till och formar kroppen. Man kan då träna armhävningar, situps upphopp och rygglyft och knäböj. 

En rekommendation är då att blanda dessa två tillsammans för att få bästa resultatet. Varje träningstillfälle bör vara 20-40 min långt.

Vardagsmotion
Försök att hitta små tränings alternativ i din vardag som ex istället för att ta hissen så tar du trapporna vilket direkt gör att du rör på kroppen som är det viktigaste för att gå ner i vikt och bli av med oönskade fett områden. Sitter du vid ett skrivbord eller likande hela dagarna så gör det extremt mycket om du står upp på dagarna istället för att sitta då kroppen bränner kalorier osv när vi människor står på våra fötter. Småsaker som dessa är kanske inget du tänker på med det är inte heller så avancerat att göra dessa under vardagen så vänj om dina ''dåliga'' vanor bara.

Sömn
Försök att ändra om dina sömnrutiner om du har dåliga sådana. Man ska försöka sova ca 7,5 timmar per natt för att kroppen skall få tillräckligt med energi. Sover du för lite kommer kroppen behöva mer energi under dagen och du kommer då måste stoppa i dig massa energi för att kroppen ska orka med.

 


Study more?

Har nu i ca 1 år funderat på att plugga vidare och blå något. Börjar bli lite ''less'' på att inte veta hur mycket jobb man får varje månad utan jag alltid får ha den ständiga känslan i kroppen ''kommer jag att få nått jobb denna månaden eller blir jag utan?'' Vill ha ett jobb där jag vet att jag alltid jobbar ex 100%, 80 % osv osv.
 
Tanken har då kommit upp på att jag ska plugga vidare. Den stora frågan är då, vad ska jag plugga till? Vad vill jag göra med mitt liv? och vad vill jag jobba med? De första alternativen som då poppar upp är det, tro det eller ej men lärare upp till årskurs 6 och det andra är ekonomi- och redovisningsassistent och slutligen de tredje är spa terapeft, problemet med den utbildningen är att det bara finns privata skolor så man får betala svin mycket för att få gå där. Men är det verkligen det som jag vill jobba med, eller blir utbildnignen bortkastad?
 
Pluggar du vidare på högskola eller läser in kurser som saknas för att du ska kunna jobba med det du vill? Dela gärna med dig av dina tankar om hur du tänker kring högskola, arbeten och läsa in kurser. Vet du vad du vill jobba med eller har du också funderingar? 
 
Kommentera gärna så kan alla vi som känner oss fundersamma och kanske vill veta mer få ta del av din historia kring vidare utbildning.
 
 
 

Små Citroner Gula

Har nu satt mig ner i soffan efter en heldag med momma och 1 timmas hemma träning. Pär och jag vill ju så klart se på film ikväll också som vi gör alla andra kvällar innan vi ska sova men nu börjar fantasin och mina egna ideér ta slut. Därför ber jag då er och kanske tipsa om nån bra film, helst komedi/familjefilm så det blir lite feel good känsla innan man ska gå och lägga sig. Så sitter ni på nått tips på nån film som du verkligen tycker om eller om du sett nån rolig/bra film så dela gärna med dig.
 
 

Mix it!

Mix and match

 
Kollaget är gjort i Polyvore så klicka på bilden för att se pris och vart allt kommer ifrån.

Längtar


Sitter och drömmer mig bort från denna hemska kylan och snön. Vill att tiden ska gå snabbare så de kan bli februari nån gång. Behöver verkligen värme och sol nu, har inte sett nått av de sen i somras känns det som. 

Hemma träning för den snåle.

Jag som inte har ett 100% jobb samt inte vet hur mycket i veckan jag får jobba då jag bara går på timmar känner att jag inte har råd med ett gymkort just nu, och vad gör man då? Man måste väl gå på gym för att gå ner i vikt? Så tänkte jag från början men nej så är det inte riktigt. 
 
De sakerna som används flitigast i hemmet nu för min träning är: crosstrainer, yoga boll, hantlar och appen ''Träningspass''. Alla dessa tillsammans får mig då att kunna träna hela min kropp precis vilken tid på dygnet jag vill då mitt hemma gym alltid är öppet. 
 
Åker till Thailand 6 februari som jag nämnt några gånger och tänker därför köra på lite nu för att se hur stor slilland det kan bli på ca 25 dagar. För att alltid köra lika varje dag så kör jag samma varv vare jag och lika lång tid och rep på varje sak för att se om man orkar mer tillslut och för att ex båda armarna ska bli lika tränade osv.
 
* Crosstrainer program ''fat burn'' 30 min.
* Appen träningspass i 10 min där hela kroppen är involverad. 30 sek på varje övning.
Sen kör jag lite med hantlar på de saker som jag vill träna extra.
* Biceps 12*3
* Triceps 12*3
* Sit ups 12*3
* Squats 12*3
* Sneda sit ups 12*3
 
 
Ungefär sådär ser ett träningspass i mitt hemma gym ut på en dag. Jag kan varriera övningarna lite ibland och lägga till yoga boll på vissa övningar och ibland byter jag ut vissa övningar för att orka mer.
 
 

AF70-300mm F/4-5.6

Fick ett sms från posten idag att ett paket låg och väntade på ica från net om net. Beställde ett objektiv i december och de var nu de som hade kommit. Överlyckliga jag sprang ner och hämtade de och har nu försökt testat de så gått det går i lägenheten och tycker att de verkar va ett grymt objektiv (enligt mig) trots de billiga priset. 

Ska bli så roligt att få använda ett objektiv med grym zoom i Phuket i februari då man kan hitta en hel del roliga saker på håll att ta kort på. 
Ska dock försöka lära mig de de och testa på det mer i dagsljus ute under morgondagen om de inte är så sjukt kallt som de var idag. 



Hemgjorda proteinbars.

Recept för 8 proteinbars:

4 dl havregryn

2 dl proteinpulver m. chokladsmak

2 msk riven kokos

1,5 msk kokosmjöl

1 tsk kakao

0,5 dl äppelmos

1 msk agave sirap

0,5 dl jordnötssmör (eller mandelsmör)

0,5 dl lätt/minimjölk

Mörk choklad att breda över (valfritt)

 

Och såhär gör du:

1. Blanda de torra och blöta ingredienserna var för sig. Du kan vara en bra idé att micra jordnötssmöret några sekunder så blir det lättare att vispa ut i mjölken.

2. Mixa ihop de båda blandningarna med händerna som en chokladbollssmet. Varning för klistrigt kladd här! ;)

3. Täck en form med plastfolie (dra ut tillräckligt med plast för att kunna vika ett lager över formen som ett lock också!)

4. Lägg ner smeten mitt i formen, vik över plasten och tryck sedan ut smeten till en fyrkant i den tjocklek du vill ha. Låt plasten vara kvar och ställ in i kylen i 2-3 timmar.

5. Smält mörk choklad försiktigt i micron eller i ett vattenbad. Ta fram den stelnade kakan, ringla choklad över och smeta ut. Ställ tillbaks i kylen tills chokladen stelnat.

6. Skär upp i 8 lika stora bitar och vira in i grillfolie eller plastfolie. Du kan förvara dina bars i kylen i upp till 2 veckor eller i frysen i upp till 2 månader.

 
Receptet kommer från Vecko Revyn.

Leva & bo

Har nyss tagit mig ett träningspass på "henna gymet" och sitter nu i soffan för att få lite inspiration till lägenheten då jag tänkt måla om sovrummet. Tänkte också passa på att göra om nått mer dvs med inredningen i lägenheten om jag hittar nått som jag gillar. 

Nån som vill eller kan dela med sig av några bra inredningstips? 




Frusen!

Var till Åre och åt mys söndags middag på broken som ett fint avslut på helgen. Det som dock gör allt just nu mindre trevligt är denna jädra kylan som är nu. Som minst förut när jag var i Åre var de -25 grader! Helt sjukt! Tänker stanna inne och kura ner mig under ett täcker några dagar nu tills de blir varmare. Men ska jobba i morgon kl 6 så blir tyvärr inget av med de... 




Fashion for passion

Random wanties
 
Klicka på kollaget för att se var plaggen kommer ifrån!
 

Kärlek



Ladies, be proud!




Polyvore

On the way
 

 
Testar nu på ett nytt sätt att göra bildcollage i min blogg. Jag skapar dessa på polyvore. Så klickar ni på bilden så ska ni kunna se  vart allt kommer ifrån osv. Sjukt smart sätt att göra på. Dock så är detta mitt första collage och har inte riktigt förstått allt med hur man gör men hoppas på att lära mig det snabbt.

Små saker i livet




Små ideér

Vill nån gång i livet tatuera mig som jag känner just nu. Det största problemet är då bara att komma fram till vad de är dom just jag vill ha och vad den/det betyder för just mig. Har ju såklart resan en idé om hur den ska se ut, vilken text och vart. Men vet fortfarande inte om jag är säker på det så lika bra att vänta ifall jag skulle få en ny snilleblixt eller nått i mitt liv uppstå som jag vill dela med mig av i en tatuering.

Har du en tatuering eller funderar du på att skaffa en? I så fall vad, vart, och vad betyder den? 
Dela gärna med er av era tatueringar, tankar och ideér. 






Aim higher

 

För ung för att ha hus?

Efter att ha spenderat i princip hela julledigheten i svärmors nya hus där de håller på att göra om i princip allt så att de får huset som de vill ha och känna sig nöjda så att de går att flytta in i deras egna lya, så får jag bara ett större och större sug efter at ha hus. Inte nog med det så höll syrran på att göra om på sitt rum igår när jag kom hem. Dvs nymålade väggar i vitt och en hel del nya saker så rummet blev som ett helt nytt.
 
Det är ju som det är att bo i lägenhet när man själv skulle vilja göra om. Måla om, slå ner nån vägg, bygga upp nån vägg, renovera badrum, kök osv. Allt detta är ju i princip omöjligt när man bor i lägenhet. Man kastar flera tusen i månaden dvs över 5000 på en hyra av en lägenhet, och vad får man för det? Jo nån stans at bo, men det är inte så mycket mer.
 
Jag saknar att ha en egen gård där man på somrarna kan vara ute i en trädgård och fixa och dona så som man själv vill ha det. Kunna sitta ute sena kvällar med vänner och en grill utan att någon ska bry sig. Kunna vara högljudd och ha folk hos sig utan at behöva tänka på grannarna. Kunna slå ner en vägg eller två i huset för att få ett helt nytt hem. Så ja det drar sjukt mycket i mina ''hus'' trådar i kroppen. Inte nog med det så är de ju nästan samma månadspris på att bo i den lägenhet vi har idag som om att vi skulle bo i ett hus som är ett vanligt svensson hus, hur sjukt är inte det?

Frågan jag också brukar ställa mig själv eller rätare sagt det som många undrar när man börjar prata om attt man vill ha hus så får man ofta reaktionerna. ''Nu? Är inte du för ung för att ha hus?
Det är då jag ställer frågan till mig själv, finns det nån speciell ålder eller hemlig ''lag'' som bestämmer och talar om när någon ska köpa hus? Är det inte upp till en själv om man känner sig mogen eller redo för att ha hus?
Och vad är skillnaden på att köpa lägenhet och hus eftersom alla tar det som en stor skillnad? Man får köpa lägenhet som 20-25 men hus är man för ung för?
 
 Drömmen att få bo i ett ''dyrare och lyxigare'' hus är något som jag definitivt tänker uppå. Jag vill inte ha nått vanligt svensson hus eller nått utan jag vill ha något extra och lite speciellt. Tänk bara att få designa sitt egna hus? Synd bara att pengarna ska stoppa en del av alla drömmarna. Ekonomiskt oberoende är nått man ska satsa på tycker jag så man kan köpa/bygga/rita vilket hus man vill.
 

Nytt år, nya möjligheter!

Det nya året är här som alla vet och överallt görs reklam med att inleda det nya året med att få en ny och fräsch kropp inför beach 2014. Tänkte tipsa om några träningskläder som är mina ögongodisar just nu för att både ni och jag ska få upp träningsviljan bara av att titta på dem, det är ju ännu roligare att träna om man känner sig snygg i sina kläder, kom ihåg det!
 
Dessa kläder har jag hittat på Nelly.com och det har sjukt mycket träningskläder i alla olika märken och priser, så ta en titt in och klicka hem några för att kicka igång ditt träningsår. 
 
Tights svart/rosa / Rosa linne / Niké BH / Svart linne / Niké free run / Adidas träningstights
 

Stars goes higher!

Såg nyss en film med Hilary Duff och mina tankar började snurra. Tänkte på hur fantastisk hon varit genom åren sedan hon slog igenom med Lizzie Mccuire serien när jag själv var ''liten'' och än idag gör ofattbart bra filmer och är en underbar person. Har tidigare sett massa texter om att hon är en av få av disney skådisarna som verkligen lyckats och inte har spårat totalt utan vuxit upp och blivit en vuxen männsika i en mogen kropp. Och kan inte säga annat än att jag helt och hållet håller med det. Eftersom det har spårat totalt för en hel del av dom, ex miley och lindsay. Vilket jag tror kan vara en nyttig del i deras liv också.
 
Är en stor beundrare av Hilary Duff och har nog alltid varit det nu när jag tänker efter. Minns när jag såg henne på tv som Lizzie första gången och jag tyckte att hon var som mig på nått sätt. Älskade hennes utseende, hennes hår, hennes personligehet. Ja hela ho tilltalade mig, Har under åren fortsatt att följa henne och har aldrig blivit missnöjd och min åskit och mina tankar om henne har aldrig färändrats. Hon är verkligen en underbar människa i sig även om hon spelar andra roller i filmerna så lyser hennes personlighet igenom och jag sitter fäst vid henne. 
 
Så all creds till Hilary Duff idag för att hon klarat av att vara sig själv genom hennes uppväxt och kommit till den fantastiska och underbara vuxna människan hon är idag. Älskar hennes utseende än idag, det är verkligen nått man skulle kunna dö för. 
 
 

säljes

Säljer en cammo jacka storlek M och som aldrig är använd. 200 :-